SiteDeBucate » Supe, Ciorbe, Borsuri » Ciorba deasa de vara cu dovlecel

Ciorba deasa de vara cu dovlecel

Ingrediente - Ciorba deasa de vara cu dovlecel


Avem nevoie de : 

un fir de ceapa verde,
un ardei rosu,
2-3  dovlecei mici ( eu am pus zuchinni),
un morcov,
cateva rosii decojite,  
o mana de salata asortata,
o mana de paste,
sare,
o lingura ulei de masline,  
o cutie de 100 ml de iaurt, 
verdeata la alegere ( eu am pus leustean si marar )
Mod de preparare - Ciorba deasa de vara cu dovlecel
  Preparare : pregatim legumele, le spalam si le uscam bine cu un servet absorbant.
  Tocam legumele cubulete si le punem intr-un vas inalt cu o lingura de ulei de masline si le lasam pret de un minut doua sa se inmoaie putin cu putina sare peste ele . Eu am folosit din nou vasul meu de fonta / ceaun  de care nu ma despart de cate ori pot pentru ca mi se pare ca iese mancarea mai gustoasa . Dupa ce s-au inmuiat legumele adaugam 2 l de apa calda, punem pastele  si lasam sa clocoteasca pret de 10 minute .  
 Intre timp pregatim salata, eu am pus salata asortata care are mai multe tipuri de frunze .
Adaugam si salata  maruntita in oala si mai lasam sa fiarba cu capacul pus pret de 2 minute. Dregem la final cu sare si adaugam iaurtul batut si verdeata maruntita . A fost o ciorba excelenta, racoroasa si lejera, perfecta pentru o zi vara.
Timp de preparare: sub 60 minute minute


Comentarii
Fii primul care adauga un comentariu

Comenteaza
Cod validare
Trimite comentariul
Review
Voteaza reteta:
Rating: 0 / 5
0 voturi

Scrie propriul review
horoscopul de azi
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Reteta Ciorba deasa de vara cu dovlecel
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z