CIORBA DE VITA DE VARA
Ingrediente - CIORBA DE VITA DE VARA
1,5 kg oase cu carne de vita, 2 l apa, 1 ceapa mare, 1 morcov mare, 1 ardei gras rosu, 4 rosii coapte, 100 ml suc rosii, 1 buchetel patrunjel, 1 buchetel leustean, 1 buchetel loboda, 50 g orez, 4 struguri de agurida (struguri), sare.
Mod de preparare - CIORBA DE VITA DE VARA
Carnea se lasa in apa la frigider 8 ore. Se spala pana ramane apa limpede si se pune la fiert la foc mic. Dupa primul clocot se spala iarasi pana ramane apa curata. Se pune la fiert pentru 1 ora, timp in care se ia spuma. Dupa 1 ora, se poate scoate carnea de pe oase, daca acestea sunt voluminoase.
In carnea fiarta se adauga ceapa taiata cuburi, morcovul ras, ardeii taiati cuburi mici si orezul. Se lasa sa dea cateva clocote, apoi adaugam rosiile. In acest timp, separat, se fierbe bine agurida. Se scurge printr-o sita in oala, se adauga sucul de rosii, se sareaza dupa gust si se mai da cateva clocote. Se adauga verdeata, se acopera cu capacul si abia atunci inchidem focul.