SiteDeBucate » Supe, Ciorbe, Borsuri » Ciorba de sfecla rosie
Reteta Ciorba de sfecla rosie

Ciorba de sfecla rosie

Specific romanesc

Ingrediente - Ciorba de sfecla rosie

Pentru 4 portii

500 gr sfecla rosie
200 gr.morcov
200 gr.cartof
100 gr.ardei gras rosu
50 ml ulei
1 leg patrunjel
20 gr sare
1 lamaie
Mod de preparare - Ciorba de sfecla rosie
Ciorba de sfecla rosie
Sfecla rosie este dulceaga, frumos colorata si plina de fibre si vitamine; si asta nu -i tot, alaturi de morcov si lamaie, are un gust desavarsit!


Sfecla si morcovul se curata, se spala bine si se rad prin razatoarea cu gauri mari, iar ardeiul gras se toaca cat mai fin
Zarzavatul astfel pregatit, se caleste in ulei timp de 3 minute,se adauga acum 2 litri apa fierbinte si lasam la fiert amestecul inca 30 de minute.
Se adauga cartofii taiati in cubulete si se fierbe in continuare cam 10 minute (verifici tu daca zarzavatul s-a inmuiat).
Se acreste apoi cu zeama de lamaie, si se completeaza lichidul, daca este cazul,pentru ca ciorba sa nu fie prea deasa.

Sfat:
Se poate acri si cu otet sau bors, nu cu sare de lamaie, deoarece aceasta poate schimba frumoasa culoare rosiatica a ciorbei.

Lasam ciorbica sa mai fiarba cateva clocote si potrivim gustul cu sare, dupa care presaram patrunjelul tocat( este bine ca verdeata sa se puna intotdeauna numai dupa ce s- a luat preparatul de pe foc, pentru ca aroma verdeturilor sa nu fie distrusa).

SERVIREA :
Ciorbica de sfecla rosie se serveste nedreasa, in bol adanc de ciorba sau farfurie adanca, cu un ardei iute.
Un atuu in plus este si faptul ca ea se poate servi si rece.
Timp de preparare: 50 minute
Complexitate: redusa


Comentarii
Fii primul care adauga un comentariu

Comenteaza
Cod validare
 Trimite comentariul 
Review
Voteaza reteta:
Rating: 5 / 5
11 voturi

Scrie propriul review
horoscopul de azi
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Reteta Ciorba de sfecla rosie
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z