SiteDeBucate » Supe, Ciorbe, Borsuri » Ciorba de perisoare cu taitei de casa

Ciorba de perisoare cu taitei de casa

Ingrediente - Ciorba de perisoare cu taitei de casa


500 g carne tocata amestec
1 ceapa
1 morcov
1 pastarnac
1 cartof mare
2 linguri cu pasta de tomate
1,5 l zeama de varza ( sau bors)
marar
cuburi concentrate
piper
leustean
ulei Pentru paste:
1 ou
100 g faina
sare
Mod de preparare - Ciorba de perisoare cu taitei de casa
Se curata legumele si se spala. Ceapa si pastarnacul se toaca marunt, iar morcovul se da pe razatoare.Cartoful se taie cubulete care se pun intr-un castron cu apa rece ca sa nu oxideze. Legumele tocate se pun la calit intr+un pic de ulei, apoi se pune cam 1 l de apa peste ele si se lasa sa fiarba. Intre timp se condimenteaza carnea  cu sare, piper si marar si se formeaza perisoare de marime potrivita care se pun la fiert peste legumele din oala.
Acum se prepara aluatul pentru paste : Se pune faina pe masa,in mijloc se face o gropita si se pune oul. Se framanta un aluat care se intinde cu sucitorul intr-o foaie subtire, apoi se taie fasii care se lasa sa se usuce pe un fund de lemn presarat cu faina.
Cand carnea e aproape gata se pun cubulete de cartofi si pastele scuturate bine de faina, se mai pune apa si se lasa pana s-au fiert  complet. Se pune acum zeama de varza sau borsul si pasta de tomate, apoi se drege gustul cu cuburi concentrate si piper. Cand stingem focul adaugam leusteanul.
Timp de preparare: sub 60 minute minute


Comentarii
Fii primul care adauga un comentariu

Comenteaza
Cod validare
Trimite comentariul
Review
Voteaza reteta:
Rating: 0 / 5
0 voturi

Scrie propriul review
horoscopul de azi
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Reteta Ciorba de perisoare cu taitei de casa
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z