SiteDeBucate » Supe, Ciorbe, Borsuri » Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Ingrediente - Ciorba de perisoare


Pentru perisoare:  
0,5 kg. carne tocata, amestec  porc  cu vita
1 pumn cu orez
2 oua
1 lingura cu varf cu faina
1 ceapa
2 linguri cu bulion
patrunjel verde
piper
sare
Pentru ciorba:  
1 ceapa potrivita ( eu am folosit  3 fire de ceapa verde )
1 morcov mare
1 ardei gras
1 mana de orez
300 g. rosii in bulion sau suc de rosii
1litru bors
Optional - smantana
Mod de preparare - Ciorba de perisoare
Prepararea perisoarelor : Amestecam ingredientele cu mana pentru a obtine o pasta de carne uniform condimentata( ceapa o calim putin inainte de adaugarea in compozitia de carne ).  Luam din compozitia obtinuta cantitati mici pe care le rulam in podul palmei pana formam sfere  de carne. Asezam perisoarele pe un tocator  sau o tava si ne luam de prepararea ciorbei. Ceapa, ardeiul gras si morcovul tocate  se pun la fiert in apa cu putina sare . Cand  apa fierbe  adaugam orezul si rosiile sau sucul de rosii.  In ciorba clocotinda punem cu grija perisoarele si lasam sa fiarba pana se ridica toate deasupra si vedem ca orezul e inflorit.  Adaugam borsul si potrivim de sare. Mai lasam sa dea 2-3 clocote si oprim focul . Deasupra presaram leustean verde, tocat marunt. Servim fierbinte  cu sau fara smantana, dupa optiunea fiecaruia.
Timp de preparare: sub 60 minute minute


Comentarii
Fii primul care adauga un comentariu

Comenteaza
Cod validare
Trimite comentariul
Retete similare
Review
Voteaza reteta:
Rating: 0 / 5
0 voturi

Scrie propriul review
horoscopul de azi
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Reteta Ciorba de perisoare
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z