SiteDeBucate » Supe, Ciorbe, Borsuri » Ciorba de fasole in bol de piine

Ciorba de fasole in bol de piine

Ingrediente - Ciorba de fasole in bol de piine


-400 gr fasole boabe
-1 ceapa mare
-2 morcovi potriviti
-dintr-o telina potrivit de mare-2 felii
-un ardei gras
-500 ml bors acru
-un ciolan afumat
-patrunjel,
leustean si cimbru
Mod de preparare - Ciorba de fasole in bol de piine

Alegem fasolea de impuritati si o spalam.
O punem la foc cu jumatate de oala de apa.
Dupa primele clocote eu arunc apa si o inlocuiesc cu alta calda.Procedez asa de doua ori(stomacul o suporta mai bine).
In timp ce fasolea fierbe , taiem ciolanul , il spalam cu apa fiarta (tot de 2-3 ori)pentru ca sa ii mai scoatem din fum (daca este prea afumat) si il punem sa fiarba impreuna cu fasolea.
Lasam sa fiarba (daca apa scade si fasolea nu este fiarta , mai adaugam din cind in cind, apa calda).
Taiem zarzavatul marunt ,ceapa, morcovul si telina, cind fasolea si carnea este fiarta pe jumatate,adaugam zarzavatul.Ardeiul gras il vom pune cind celelalte legume sunt aproape fierte,(ardeiul neavand acelasi timp de fierbere ).
Cand totul este fiert, acrim cu bors si adaugam pentru aroma,cimbru,patrunjel si leustean taiat marunt.
Ciorba asta ne place sa o servim din boluri de piine.
Coc 3 painici (cate una de fiecare )in forme cilindrice ,le tai un capac,le scobesc miezul si le umplu cu ciorba.
Mananci atat ciorba, cat si bolul!
Pofta maaare!
Timp de preparare: sub 15 minute minute


Comentarii
SIMONA (20/12/2013 12:01:21)
MIST-O


Comenteaza
Cod validare
Trimite comentariul
Review
Voteaza reteta:
Rating: 0 / 5
0 voturi

Scrie propriul review
horoscopul de azi
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Reteta Ciorba de fasole in bol de piine
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z