SiteDeBucate » Supe, Ciorbe, Borsuri » Ciorba de fasole boabe
Reteta Ciorba de fasole boabe

Ciorba de fasole boabe

Specific romanesc

Ingrediente - Ciorba de fasole boabe

Pentru 4 portii:

250 gr fasole boabe
100 gr.morcov
100 gr telina
100 gr. ceapa
1 ardei gras
1 gogosar mai mic
100 gr.rosii
20 gr. pasta rosii
60 ml ulei
15 gr sare
tarhon
Mod de preparare - Ciorba de fasole boabe
Se alege fasolea de impuritati, se spala in mai multe ape, si se pune la fiert ; se lasa sa clocoteasca 5 minute si se scurge de lichid. Se pune din nou la fiert cu apa calda.
Acum sa ne ocupam si de legume, pe care le taiem cubulete, dupa ce au fost curatate si bine spalate.

Intr-o tigaie se incinge uleiul si se pun legumele la inabusit cu putina apa,cand sunt aproape gata, adaugam si pasta de rosii si lasam sa scada bine, in asa fel incat sa capete o culoare frumoasa rosiatica, in urma calirii.
Se toarna legumele astfel pregatite, peste fasole si se continuua fieberea.Cand fasolea este fiarta, se adauga sarea si tarhonul tocat (la fel de bine se pot folosi cateva frunze de leustan si o legatura de patrujel verde)si se stinge focul.

Servirea:
Servirea se face intr- un bol adanc sau farfurie adanca.

Sfat:
Aceasta ciorbica dulce este indicat sa o serviti cu ardei capia (sau gogosari) copti stopiti cu un mix de ulei, otet, sare si piper.
Timp de preparare: 95 minute
Complexitate: medie


Comentarii
Fii primul care adauga un comentariu

Comenteaza
Cod validare
Trimite comentariul
Retete similare
Review
Voteaza reteta:
Rating: 5 / 5
1 vot

Scrie propriul review
horoscopul de azi
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Reteta Ciorba de fasole boabe
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z