SiteDeBucate » Supe, Ciorbe, Borsuri » Ciorba de fasole boabe cu costita afumata

Ciorba de fasole boabe cu costita afumata

Ingrediente - Ciorba de fasole boabe cu costita afumata


Mod de preparare - Ciorba de fasole boabe cu costita afumata
Pentru un pranz in familie va recomand aceasta ciorba foarte consistenta, care pastreaza traditiile romanesti in fiecare casa.

Cum procedam:
Pentu aceasta ciorba trebuie sa va pregatiti din timp.Glumesc, doar fasolea trebuie lasata la inmuiat in apa rece cu o seara inainte ( bineinteles o alegeti de boabele stricate si o spalati) . Se pune fasolea la fiert in apa rece ( puneti apa doar cat sa acopere fasolea) , se lasa sa fiarba 10 minute si apoi se arunca apa. Se pune din nou apa , calda de data aceasta , pana la jumatatea oalei. Zarzavatul se spala, se curata si se taie marunt. Il adaugam la ciorba impreuna cu costita taiata felii. Dam focul mare si cand incepe sa clocoteasca , reducem la minim adaugam sare si lasam sa fiarba. Dupa jumatate de ora adaugam sare, tarhon, leustean si frunzele de dafin. Daca scade apa complectam cu apa calda deoarece apa rece intareste fasolea si ingreuneaza fierberea ei. Cand fasolea este fiarta , facem un rantas dintr-o lingura de faina si bulion si-l adaugam la ciorba. Eu nu fac tot timpul reantas deoarece a doua zi se ingroasa destul de tare ciorba, adaug doar bulionul.
Se serveste fierbinte, alaturi de ceapa rosie, taiata felii si amestecata cu putin otet si ulei.

Sfat: puteti inlocui costita cu un ciolan afumat, la sfarsit il scoateti il taiati bucatele si il puneti inapoi in ciorba.
Timp de preparare: 90 minute
Complexitate: medie


Comentarii
Fii primul care adauga un comentariu

Comenteaza
Cod validare
Trimite comentariul
Review
Voteaza reteta:
Rating: 1 / 5
2 voturi

Scrie propriul review
horoscopul de azi
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Reteta Ciorba de fasole boabe cu costita afumata
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z