SiteDeBucate » Supe, Ciorbe, Borsuri » Ciorba de curcan

Ciorba de curcan

Ingrediente - Ciorba de curcan


Pentru o oala de circa 5 litri avem nevoie de : 
1 kg si ½  de aripi de curcan
2 morcovi
1 pastarnac
½ dintr-o telina mica
2 cepe
2 legaturi de patrunjel
100 ml suc de rosii
400 ml bors
1 ardei gras verde
2 maini cu taitei
Sare, piper
Mod de preparare - Ciorba de curcan
Aripile de curcan se spala bine, se dau intr-un clocot timp de 10 minute, se arunca apa murdara, se pune alta apa calduta iar apoi se pun iar la fiert. Se lasa la fiert cu un praf de sare timp de vreo 20 de minute, avand grija sa spumam mereu
Dupa aia se adauga morocvul dat pe razatoare, ardeiul taiat cubulete, pastarnacul intreg si ceapa taiata cubulete. O legatura de patrunjel se spala bine, se leaga cu ata si se baga in ciorba.
Se adauga si telina intreaga, dar curatata si spalata bine. Dupa circa 30 de minute se adauga si sucul de rosii. Se mai lasa vreo 15 minute si fierbem borsul pe care-l turnam peste ciorba. Imediat dupa, scoatem telina, pastarnacul si legatura de patrunjel. Cand carnea incepe a fierbe, adica incepe sa se desprinda de pe os, punem taiteii.
Lasam 10 minute, tocam celalalta legatura de patrunjel, punem patrunjelul in oala, adaugam sare si piper (dupa gust)  si oprim focul. Se mananca cu un ardei iute bun.  
Pofta buna!

 
Timp de preparare: sub 120 minute minute


Comentarii
Fii primul care adauga un comentariu

Comenteaza
Cod validare
Trimite comentariul
Retete similare
Review
Voteaza reteta:
Rating: 0 / 5
0 voturi

Scrie propriul review
horoscopul de azi
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Reteta Ciorba de curcan
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z