SiteDeBucate » Supe, Ciorbe, Borsuri » Ciorba de cartofi cu costita afumata

Ciorba de cartofi cu costita afumata

Ingrediente - Ciorba de cartofi cu costita afumata


cativa cartofi mari ( in jur de 1 kg)
o jumatate de ardei rosu,
o bucata de radacina de telina,
un fir de telina ( frunze si tulpina) ,
 o radacina de patrunjel,
o ceapa mare,
un morcov mare,
un fir de tarhon verde sau conservat, 
300 ml smantana,
sare,
piper,
bors magic pentru acrit,
o lingurita legume deshidratate sau delikat de legume ,
o lingura de ulei
Mod de preparare - Ciorba de cartofi cu costita afumata
Intr-un vas mai mare punem uleiul la incins si adaugam apoi ceapa, morcovul si radacinoasele si tulpina de telina  taiate cubulete mici. Le saram putin si le lasam la inabusit la foc mic pret de cateva minute. Adaugam apoi apa rece ( 2-3 litri) si bucatile de costita afumata, firul de telina si cel de tarhon.
Lasam sa fiarba la foc mic si mai adaugam apa daca trebuie ( apa sa fie mereu clocotita ) timp de 30-45 de miute, pana este carnea proape fiarta. Cand este carnea aproape fiarta adaugam cartofii si mai laam 12-15 minute. Sunt de preferat cartofii rosii pentru ciorbe pentru ca nu se sfarama la fiert si raman intregi si isi pastreaza consistenta.  Cand sunt cartofii fierti adaugam smantana , dregem cu condimente si bors magic. Se serveste fierbinte cu verdeata maruntita ,  in functie de preferinte( eu am pus tot tarhon)  pus direct in farfurie .
Timp de preparare: sub 60 minute minute


Comentarii
Fii primul care adauga un comentariu

Comenteaza
Cod validare
Trimite comentariul
Review
Voteaza reteta:
Rating: 0 / 5
0 voturi

Scrie propriul review
horoscopul de azi
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Reteta Ciorba de cartofi cu costita afumata
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z