SiteDeBucate » Supe, Ciorbe, Borsuri » Ciorba de burta

Ciorba de burta

Ingrediente - Ciorba de burta

Cu toate ca nu-mi place carnea de vita, dar aceasta ciorba o savurez oricind cu mare placere. Multa lume zice ca este greu de facut (intr-adevar, trebuie fiert mult la ea), dar merita tot efortul. Pentru prepararea ei avem nevoie de urmatoarele ingrediente: * 1 kg. burta de vita * 1 kg. oase de vita(rasol) * 2 cepe * 2-3 morcovi * 1 telina radacina * 2-3 buc.radacina de patrunjel * 5-6 galbenusuri * usturoi * smintina * ardei iute * sare * piper * otet * 2-3 frunze de dafin
Mod de preparare - Ciorba de burta
Rasolul de vita se spala bine si se pune pe fundul unei oale,dupa care punem burta de vita,o lingura de sare si apa cit sa acopere bine oasele si burta. Se pune la fiert la foc mic pina se desprinde carnea de os. Se scot oasele,se ia carnea de pe ele si punem carnea in oala. Se adauga legumele intregi(bineinteles curatate) ,citeva boabe de piper, 2-3 frunze de dafin si se mai lasa sa fiarba inca vreo 30 minute. Scoatem legumele cu o spumiera,dupa care adaugam usturoi dupa gust. Galbenusurile se freaca bine cu smintina, turnam putina zeama peste ele,stingem focul si punem dresura in oala amestecindu-se foarte incet. Servim ciorba cu ardei iute,smintina si otet dupa gust.
Pofta buna!

PS:Eu dupa ce scot legumele le tai cubulete si le pun inapoi in oala.
Timp de preparare: 4 ore minute
Complexitate: medie


Comentarii
Fii primul care adauga un comentariu

Comenteaza
Cod validare
Trimite comentariul
Retete similare
Review
Voteaza reteta:
Rating: 0 / 5
0 voturi

Scrie propriul review
horoscopul de azi
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Reteta Ciorba de burta
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z