SiteDeBucate » Supe, Ciorbe, Borsuri » Ciorba de burta

Ciorba de burta

Ingrediente - Ciorba de burta


1,5 kg burta
1 os de vita marisor
5-6 cepe mari
5-6 morcovi
1 telina mica
1 radacina pastirnac
1 radacina patrunjel
1 foaie de dafin mica
1 lingurita boabe de piper
5-6 catei de usturoi
200 gr smintina
3-4 galbenusuri de oua
sare
otet
Cantitate pentru oala de 7 litri!
Mod de preparare - Ciorba de burta
Se spala burta si osul.
Se pune burta la fiert. Dupa ce da un clocot se arunca apa si se pune iar la fert, de data aceasta impreuna cu osul. Dupa ce da in 2-3 clocote se arunca si aceasta apa. Apoi, burta si osul se pun la fiert impreuna cu zarzavatul. Cind burta a fiert, se scoate, se taie fisii, se strecoara zeama si se opreste o portie din zeama (2-3 polonice) sa se raceasca.
In zeama strecurata se pune burta taiata. Se stinge focul.
Zeama racita (cele 2-3 polonice oprite separat) se amesteca cu oul si smintina, apoi se toarna in oala de ciorba peste burta.
Se acreste cu otet dupa gust.
Morcovul se rade pe razatoarea mica si se caleste putin. Se pune in strecuratoare si se lasa in ciorba cu strecuratoare cu tot, pentru a da "fata" ciorbei.
Timp de preparare: sub 15 minute minute


Comentarii
Fii primul care adauga un comentariu

Comenteaza
Cod validare
Trimite comentariul
Retete similare
Review
Voteaza reteta:
Rating: 3 / 5
2 voturi

Scrie propriul review
horoscopul de azi
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Reteta Ciorba de burta
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z