SiteDeBucate » Supe, Ciorbe, Borsuri » Ciorba cu varza de Bruxelles

Ciorba cu varza de Bruxelles

Ingrediente - Ciorba cu varza de Bruxelles


400 gr. varza de Bruxelles congelate
praz taiat rondele + o ceapa rosie
2 linguri ulei
2 morcovi + 1 radacina patrunjel
1/2 telina mica
300 ml bors
2 galbenusuri + 3 linguri smantana
1 cub maggi de legume
1 lingurita condiment "bors maggi"
patrunjel tocat
Mod de preparare - Ciorba cu varza de Bruxelles
Se curata si se taie legumele, se calesc in ulei cateva minute. Verzele de Bruxelles se cresteaza la cotor, apoi se oparesc pentru cateva minute ca sa le iasa amareala. Dupa aceea se adauga alaturi de celelate legume, si se mai calesc cateva minute. Separat se pune la fiert cca. 1,5 litri de apa impreuna cu un cub maggi de legume. Borsul se fierbe, se spumeaza si se strecoara.
Cand legumele sunt aurite se adauga borsul, complectand cu zeama de legune calda, cat sa le acopere. Se lasa sa fiarba. Cand au fiert, se complecteaza cu restul de zeama si se asezoneaza cu o lingurita de "bors maggi", care ii da o aroma placuta.
Separat intr-un bol se freaca galbenusele cu smantana, adaugand treptat cate un polonic de ciorba ca sa nu se taie ouale. Se continua pana cand smantana ajunge la temperatura ciorbei. Se ia oala de pe foc si se adauga smantana si patrunjelul tocat marunt.  
Pofta buna!
Timp de preparare: sub 30 minute minute


Comentarii
Fii primul care adauga un comentariu

Comenteaza
Cod validare
Trimite comentariul
Review
Voteaza reteta:
Rating: 0 / 5
0 voturi

Scrie propriul review
horoscopul de azi
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Reteta Ciorba cu varza de Bruxelles
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z