SiteDeBucate » Supe, Ciorbe, Borsuri » Ciorba cu dovlecel

Ciorba cu dovlecel

Ingrediente - Ciorba cu dovlecel


2 dovlecei nu prea mari
1 ceapa
1 morcov
jumatate ardei galben
2-3 cartofi noi  mari
patrunjel verde
marar verde
ulei
piper
sare
 1 lingurita boia de ardei dulce
200 gr smantana
bors
Mod de preparare - Ciorba cu dovlecel
Mai intai pregatim toate legumele.
dovlecelul se spala,se curata de coaja si se taie cuburi nu prea mari.
cartofii se curata,se spala si se taie tot cuburi.
ceapa se curata,se spala si se toaca marunt.
morcovul se curata de coaja,se spala si se da pe razatoarea cu ochiuri mari.
ardeiul galben se taie patratele.
patrunjelul  si mararul se spala  si se toaca tot marunt.
intr-o oala cam de 4-5 litri ,se pun 2-3 linguri de ulei.
cand acesta s-a incins se pune dovlecelul ,cartofii si ceapa putin la inmuiat.
apoi peste se pune apa cat sa acopere destul de bine legumele.
lasam sa inceapa sa fiarba ciorba,iar apoi turnam si morcovul si ardeiul.
lasam sa fiarba la foc  potrivit.
cand sunt aproape fierte legumele se pune sare,piper si boia de ardei dulce dar si verdeata.
mai dam un clocot  adaugam borsul in functie de cat de acru il vrem si smantana.
mai dam cateva fierturi si gata ciorba.
 
Timp de preparare: sub 60 minute minute


Comentarii
Fii primul care adauga un comentariu

Comenteaza
Cod validare
Trimite comentariul
Retete similare
Review
Voteaza reteta:
Rating: 5 / 5
1 vot

Scrie propriul review
horoscopul de azi
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Reteta Ciorba cu dovlecel
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z