SiteDeBucate » Pizza & Fast-Food » Ciabatta cu masline

Ciabatta cu masline

Ingrediente - Ciabatta cu masline


400 grame de faina alba tip 55,
150  grame faina integrala,
o lingura de gris,
50 grame de masline negre tocate marunt, 
300 ml de apa ( eventual se mai adauga faina daca aluatul iese prea moale depinde de faina si de umiditatea din aer ) ,
3 linguri ulei de masline,
25 grame de drojdie proaspata,
o lingurita sare si o jumatate de miere sau zahar brun .
Mod de preparare - Ciabatta cu masline
   Am pregatit aluatul cu masina de facut paine si am taiat maslinele bucatele mici, daca gasiti luati masline in ulei sunt mult mai aromate decat cele in apa.
   Am adaugat maslinele la aluat si am lasat sa dospeasca programul complet la masina. Modelam apoi ciabatta, are o forma specifica lunga si mai plata, fara sa o crestam deasupra. Eu am mai lasat-o sa dospeasca 20 de minute.
 Se coace  pentru 30 de minute in cuptorul incins in pealabil la 220 de grade, este gata atunci cand are o crusta aurie. Eu pun mereu tava la jumatatea cuptorului si sub ea pun o tava cu 250 ml de apa, iese painea mai crocanta si nu se arde niciodata.
  Se lasa la racit pe un grill, este ideala si pentru tartinat are o aroma deosebita, sper ca v-am facut pofta .
Timp de preparare: sub 60 minute minute


Comentarii
Fii primul care adauga un comentariu

Comenteaza
Cod validare
Trimite comentariul
Retete similare
Review
Voteaza reteta:
Rating: 0 / 5
0 voturi

Scrie propriul review
horoscopul de azi
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Reteta Ciabatta cu masline
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z