SiteDeBucate » Preparate din carne de pasare » Chifetelute grecesti (keftedes)
Reteta Chifetelute grecesti (keftedes)

Chifetelute grecesti (keftedes)

Specific grecesc

Ingrediente - Chifetelute grecesti (keftedes)

650 de grame de carne de curcan tocata
1 cana de dovlecei sau zucchini dati pe razatoare si bine scursi
2 felii de paine integrala
1 sfert de cana de pesmet
1 ou mare
3 catei de ustoroi tocati marunt
O jumatate de ceapa rosie tocata marunt
2 linguri de oregano, de preferat proaspat
Un sfert de cana de patrunjel proaspat tocat
2 linguri de menta proaspata tocata
Sare si piper proaspat macinat
2 linguri de ulei de masline
Mod de preparare - Chifetelute grecesti (keftedes)
Traditional, ele sunt facute din carne de miel sau vita. Varianta mea este din carne de curcan. Delicioase si cu mult mai sanatoase. Impreuna cu o lingura de tzatziki sunt un apritiv ideal. Cantitatile sunt pentru 16 chiftele.


Inmuiati painea in apa, avand grija sa stoarceti excesul de lichid. Rupeti-o in bucatele mici si puneti-o intr-un bol. Adaugati carnea, oul, dovleceii, pesmetul, usturoiul, ceapa, menta, patrunjelul, oregano, sare si piper. Amestecati bine si apoi modelati chiftele plate. Daca vreti sa fiti sigure ca nu se vor destrama si isi vor pastra forma, bagati-le iar la frigider lasandu-le pentru jumatate de ora la rece.
Puneti apoi uleiul intr-o tigaie non-aderenta si prajiti-le la foc moderat. Le puteti face si la cuptor, pe hartie de copt.
Timp de preparare: 45 minute


Comentarii
Fii primul care adauga un comentariu

Comenteaza
Cod validare
Trimite comentariul
Review
Voteaza reteta:
Rating: 0 / 5
0 voturi

Scrie propriul review
horoscopul de azi
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Reteta Chifetelute grecesti (keftedes)
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z