SiteDeBucate » Dulciuri si prajituri de casa » Chec oparit

Chec oparit

Ingrediente - Chec oparit

2 cani de zahar
8 oua
8 linguri de ulei
2 cani de faina
10 linguri de apa
1 praf de copt
50 g nuca
2-3 linguri cacao
coaja de lamaie sau alte mirodenii.
Mod de preparare - Chec oparit
Pui intr-o cratita 2 cani de zahar cu 10 linguri de apa si le lasi pe foc pana se formeaza un sirop.
Separi albusurile de galbenusuri si bati albusurile spuma tare,  apoi  adaugi putin cate putin din siropul clocotit si bati continuu.
Adaugi in compozitie si cele 8 galbenusuri frecate cu sare si 8 linguri de ulei.
Stingi un praf de copt in otet sau zeama de lamaie si il adaugi in compozitie.
La final, pui cele 2 cani de faina, in ploaie, amestecand continuu.
Pui cacaua, pe care o amesteci cu un sfert din compozitie.
Poti pregati un chec simplu si unul cu cacao.
Deasupra presari nuca taiata marunt.
Torni compozitia de chec in 2 tavi unse cu unt si tapetate cu faina sau cu hartie de copt.


Comentarii
Fii primul care adauga un comentariu

Comenteaza
Cod validare
 Trimite comentariul 
Retete similare
Review
Voteaza reteta:
Rating: 4 / 5
5 voturi

Scrie propriul review
horoscopul de azi
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Reteta Chec oparit
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z