SiteDeBucate » Dulciuri si prajituri de casa » Chec ca la mama acasa

Chec ca la mama acasa

Ingrediente - Chec ca la mama acasa

6 oua 1 cana zahar 1 cana si jumatate faina jumatate pahar ulei un sfert de pahar cu apa minerala arome, cacao un plic zahar vanilat un plic praf de copt stins cu zeama de lamaie sau otet de mere unt sau margarina Rama pentru uns tavile Masura pentru cana - o cana obisnuita de ceai(cca 250 ml) Masura pentru pahar " un pahar obisnuit pentru apa (cca 120-150 ml)
Mod de preparare - Chec ca la mama acasa
Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se bat cu zaharul si cu un praf de sare. Se adauga uleiul si apa minerala, zaharul vanilat. Albusurile se bat separat pana se obtine o bezea.
La final se adauga bezeaua peste crema de galbenusuri, faina si praful de copt stins in prealabil in putina zeama de lamaie sau otet de mere.
Se amesteca usor si se iau 3-4 linguri din compozitie si se amesteca cu putina cacao. Dupa ce se toarna o parte din compozitie in tava (in tavi), se toarna si putina compozitie cu cacao, se amesteca putin cu o furculita, dupa care se adauga din nou compozitie alba, din nou compozitie cu cacao, se amesteca usor cu furculita si se adauga la cuptor. Cuptorul trebuie sa fie preincalzit aprox 15 min. Se lasa la foc potrivit si se intorc la 15 min. Se incearca cu o scobitoare: cand sunt gata nu se mai ia nimic pe scobitoare.
Timp de preparare: 1 ora si 30 minute minute
Complexitate: redusa


Comentarii
Fii primul care adauga un comentariu

Comenteaza
Cod validare
 Trimite comentariul 
Retete similare
Review
Voteaza reteta:
Rating: 0 / 5
0 voturi

Scrie propriul review
horoscopul de azi
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Reteta Chec ca la mama acasa
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z