SiteDeBucate » Dulciuri si prajituri de casa » Chec alb si negru

Chec alb si negru

Ingrediente - Chec alb si negru

Chec: 9 oua cana zahar o cana si ¼  faina 9 linguri ulei Coaja de lamaie Zahar vanilat 3-4 linguri cu cacao Crema: 750 ml litru lapte 8-9 linguri gris 2-3 pliculete zahar vanilat ¾  pachet unt aprox. 5 linguri zahar Glazura: 2 linguri cu apa fierbinte 5 linguri zahar aprox 100 g unt esenta de rom 3 linguri cu cacao
Mod de preparare - Chec alb si negru
preparare chec

 Se bat albusurile spuma.  Se adauga zaharul si batem bine tare.

Galbenusurile se freaca cu uleiul, lingura cu lingura.

Galbenusurile  se amesteca cu albusurile, amestecand de jos in sus.

Se adauga faina, coaja de lamaie si zaharul vanilat.

Compozitia rezultata se imparte in 2 parti egale: una va ramane alba, iar in cealalta se adauga cacao (3-4 linguri).

Compozitiile astfel rezultate se adauga in 2 tavi de chec (unse cu ulei si tapetate cu faina sau pusa hartie de copt) si se dau la cuptor.

 Dupa ce s-a copt, se lasa sa se raceasca.

Apoi se taie felii si in continuare se vor aranja o felie alba, o felie neagra, intre ele va fi pusa crema.

 preparare crema:

Laptele cu zaharul, zaharul vanilat si grisul se pun la fiert.

Cand compozitia s-a ingorsat bine se adauga  untul si se freaca bine, pana se omogenizeaza, tot pe foc.

Se lasa sa se raceasca putin si se adauga intre feliile de chec. Deasupra se toarna glazura.

 preparare glazura:

Untul se lasa sa se topeasca si cand s-a topit se pune apa fierbinte cu zaharul.

Cand s-a topit zaharul punem usor lingurile cu cacao. Luam de pe foc si pune esenta de rom.

Se lasa la frigider cel putin 8 ore, de preferat ar fi mai mult, si apoi se taie.

 Pofta buna!
Timp de preparare: sub 15 minute minute


Comentarii
Fii primul care adauga un comentariu

Comenteaza
Cod validare
 Trimite comentariul 
Review
Voteaza reteta:
Rating: 0 / 5
0 voturi

Scrie propriul review
horoscopul de azi
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Reteta Chec alb si negru
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z