SiteDeBucate » Pizza & Fast-Food » Challe sau Paine impletita

Challe sau Paine impletita

Ingrediente - Challe sau Paine impletita


375 grame faina
1 lingurita sare
cca 3 linguri zahar
drojdie(dupa indicatile de pe pachet la cantitatea de faina, eu folosesc de obicei proaspata dar se poate folosi si uscata la plic)
2 oua
putin ulei(eu folosesc de floarea soarelui)
apa calduta(cat cuprinde faina)
1 ou batut cu pensula
mac
Mod de preparare - Challe sau Paine impletita
Se aseaza ingredientele pe rand intr-un castron de bucatarie, faina, ouale ,sarea, zaharul,putin ulei, drojdia si apa calduta si se amesteca cu mana pana se desprinde aluatul de pe vas.
Se acopera si se lasa la crescut.
Cand aluatul s-a dublat se formeaza suluri din aluat din care se impleteste painea, se unge cu oul batut cu pensula, se stropeste cu mac din belsug, se pune painea intr-o tava de cuptor unsa cu ulei, se mai lasa vreo 10 minute la crescut, se da la cuptorul incins inainte la 200 grade pentru aprox 30-35 minute.
Se scoate, se lasa sa se odihneasca, se taie felii si se serveste cu ce poftiti.Noi o mancam cu cas si rosii.
Pofta buna!
Timp de preparare: sub 60 minute minute


Comentarii
Fii primul care adauga un comentariu

Comenteaza
Cod validare
Trimite comentariul
Retete similare
Review
Voteaza reteta:
Rating: 0 / 5
0 voturi

Scrie propriul review
horoscopul de azi
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Reteta Challe sau Paine impletita
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z