SiteDeBucate » Preparate vegetariene si de post » Cartofi umpluti

Cartofi umpluti

Specific romanesc

Ingrediente - Cartofi umpluti

- 4-5 cartofi mari
- 150 gr de porumb
- o ceapa mare
- 100 gr cascaval vegetal
- 150 gr de salam sau crenvusti vegetali
Mod de preparare - Cartofi umpluti
Cartofii umpluti sunt deliciosi si daca nu i-ai gati tu insati, ai baga mana in foc ca sunt preparate \"de dulce\". Asta pentru ca in comert veti gasi o gramada de ingrediente care imita foarte bine atat gustul cat si aspectul preparatelor de dulce, doar ca sunt de post. Asa ca, de ce sa nu te bucuri de oferta variata si sa iti faci un pranz sau o cina regeasca, chiar daca esti in post sau esti vegetarian si nu consumi produse de origine animala.

Spala bine cartofii, care e de preferat sa fie rosii si pune-i la fiert in coaja, apoi curata-i de coaja si taie-i pe fiecate in jumatati, pe lung si scobeste-i pe mijloc cu ajutorul unei lingurite. Nu arunca miezul de la cartofi! Taie ceapa marunt, la fel si crenvustii vegetali si caleste-i impreuna cu porumbul.

Amesteca apoi si miezul de cartof si umple cu aceasta compozitie cartofii. Presara peste fiecare cascaval ras sau taie cate o felie de cascaval vegetal si aseaz-o pe fiecare jumatate de cartof.

Aseaza cartofii umpluti intr-o tava unsa cu ulei si da-i la cuptor pana cand se topeste cascavalul, cca 20 de minute. Cartofii umpluti se servesc calzi, ca atare sau alaturi de un sos picant sau o salata de legume proaspete, de sezon. Poti foarte bine sa ii asortezi cu maioneza vegetala sau un sos bechamel cu apa si nu cu lapte.
Timp de preparare: 60 minute
Complexitate: medie


Comentarii
Fii primul care adauga un comentariu

Comenteaza
Cod validare
 Trimite comentariul 
Retete similare
Review
Voteaza reteta:
Rating: 3 / 5
3 voturi

Scrie propriul review
horoscopul de azi
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Reteta Cartofi umpluti
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z