Burgeri de curcan
Ingrediente - Burgeri de curcan
200 de grame de dovlecei/zucchini dati pe razatoare bine storsi
500 de grame de carne de curcan tocata
O treime de cana de pesmet
3 catei de usturoi
2 linguri de ceapa rosie tocata marunt
Sare si piper dupa gust
Ulei
Mod de preparare - Burgeri de curcan
Daca si copiii vostri se dau in vant dupa hamburgheri, incercati sa le oferiti acasa o alternativa sanatoasa. Micul meu truc pentru ca burgerii sa iasa suculenti si nu uscati, este sa adaug zucchini sau dovlecei rasi. Asa ii facem sa manance si legume si, in plus, nici nu vor sti. Cantitatile sunt pentru 5 portii.
Incercati sa scoateti toata apa din zucchini/dovlecei cu servete de hartie. Intr-un bol mare, amestecati carnea tocata, dovleceii, pesmetul, usturoiul, ceapa, sarea si piperul. Impartiti compozitia in cinci parti egale și formati ”chiftele” nu foarte groase,ca sa se patrunda in mijloc.
Daca ii faceti inauntru, incingeti o tigaie non aderenta. Dupa ce sa incins, puneti o lingura de ulei. Adaugati burgerii si micsorati flacara. Lasati sa se rumeneasca si intoarceti-i. Repetati operatiunea de cateva ori, ca sa preveniti arderea si sa va asigurati ca s-au patruns cat trebuie.
Daca ii faceti afara, la gratar, asigurati-va ca e bine curatat si ungeti-l cu ulei ca sa nu se prinda. Cam 5 minute trebuie lasati pe fiecare parte.
Timp de preparare: 30 minute