SiteDeBucate » Supe, Ciorbe, Borsuri » Bors moldovenesc acru

Bors moldovenesc acru

Ingrediente - Bors moldovenesc acru


500 g carne de pui
1 morcov
1 ceapa
1 pastranac
1 bucata telina
1 rosie
marar si patrunjel
1 ardei gras
500 ml bors (sau mai mult,in functie de cat vreti de acru)
sare
fidea
Mod de preparare - Bors moldovenesc acru
Carnea se pune la fiert si se spumuieste de cate ori este nevoie. Se sareaza mai putin decat este necesar,potrivindu-se dupa gust in timpul fiertului.
Se va pune de la inceput o cantitate mai mare de apa,aceasta scazand in timpul fiertului.Se fierbe intr-un vas acoperit,lasand putin loc pentru evaporarea apei.Fierberea trebuie sa fie inceata.
Cand carnea este pe jumatate fiarta se adauga ceapa tocata,morcovul,pastarnacul,telina,ardeiul gras,toate taiate felii. Eu le-am taiat marunt din cauze de copil mofturos. :)
Cand zarzavatul si carnea au fiert se adauga borsul fiert in prealabil,rosia curatata de pielita si taiata cubulete,verdeata tocata si fideaua.Se mai da inca un clocot.
Se serveste cu smantana.
Se poate drege cu ou si smantana,dar numai dupa ce a fost luat de pe foc,altfel se "taie".
Timp de preparare: sub 120 minute minute


Comentarii
Fii primul care adauga un comentariu

Comenteaza
Cod validare
Trimite comentariul
Retete similare
Review
Voteaza reteta:
Rating: 0 / 5
0 voturi

Scrie propriul review
horoscopul de azi
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Reteta Bors moldovenesc acru
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z