SiteDeBucate » Pizza & Fast-Food » Batoane crocante cu rozmarin si cimbru

Batoane crocante cu rozmarin si cimbru

Ingrediente - Batoane crocante cu rozmarin si cimbru


500 de grame faina alba ,
250 ml apa,
un cub  de 25 de grame drojdie proaspata,
o jumatate lingurita zahar,
2 linguri ulei de masline,
un fir rozmarin si un fir de cimbru
Mod de preparare - Batoane crocante cu rozmarin si cimbru
A† Se pun toate ingredientele in masina de facut paine si se selecteaza programul pentru aluat, rozmarinul si cimbru se toaca fin separat fiecare. Aluatul se poate prepara si manual, dizolvand in apa usor incalzita drojdia si zaharul, compozitia aceasta turnandu-se peste faina amestecata cu sare. Se acopera cu un strat fin de faina si se lasa 10 minute apoi seA† framanta bine pana aluatul prinde consistenta dorita iar la final se adauga 2 linguri ulei masline si se mai framanta 5 minute.
A† Se lasa alatul la dospit pana isi dubleaza volumulA† apoi se modeleaza bastonase subtiri, cu o lungime de aproximativ 10 cmA† care se rasucesc pe toata lungimea. Se ung cu lapte si se presara peste ele sare gema, pe jumatate dintre eleA† presaram rozmarin tocat marunt iar peA† cealalta jumatateA†A† presaram cimbru tocat fin.
A† Se pun in cuptorul incins in prealabil la 200 grade Celsius si se lasa la copt pentru 10-15 minute pana vedem ca iau culoarea aurie. Sunt crocante si au un gust deosebit de la ierburile aromate, pot sa insoteasca cu succes orice ciorba sau friptura cu legume.
Timp de preparare: sub 15 minute minute


Comentarii
Fii primul care adauga un comentariu

Comenteaza
Cod validare
Trimite comentariul
Review
Voteaza reteta:
Rating: 0 / 5
0 voturi

Scrie propriul review
horoscopul de azi
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Reteta Batoane crocante cu rozmarin si cimbru
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z