SiteDeBucate » Dulciuri si prajituri de casa » Baclava de casa

Baclava de casa

Ingrediente - Baclava de casa

- 10 oua - nuci pisate 350 g - un pachet cu foi de placinta de la Linco (in cazul in care nu va pricepeti sa faceti foi de placinta) - un pachet de unt - 1 sticluta de esenta de rom - zahar 500 g - o lingura cacao
Mod de preparare - Baclava de casa
Se topeste untul si se imparte in 2 cani. Se bate albusul separat cu 10 linguri de zahar si un praf de sare. Galbenusul, de asemenea, cu 10 linguri de zahar.
Se amesteca apoi albusul cu galbenusul, esenta de rom, jumatate de sticluta, iar cealalta jumatate o folositi la sirop.
Se pune in tava de copt jumatate din untul topit, 7 foi peste unt, apoi se toarna compozitia de ou, se presara nuca pe toata foaia.
Deasupra se pune restul de foi, se toarna untul ramas si se presara nuca se da la cuptor 20 minute.
Separat, pregatiti siropul din o cana de zahar si 2 cani de apa, odata zaharul topit se pune esenta si se topeste siropul. Siropul se pune peste placinta imediat ce aceasta a fost scoasa din cuptor.
E o prajitura simpla.

Va doresc pofta buna!
Timp de preparare: 25 minute minute
Complexitate: redusa


Comentarii
Fii primul care adauga un comentariu

Comenteaza
Cod validare
 Trimite comentariul 
Retete similare
Review
Voteaza reteta:
Rating: 5 / 5
1 vot

Scrie propriul review
horoscopul de azi
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Reteta Baclava de casa
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z