SiteDeBucate » Preparate din carne de pasare » Aripioare de pui cu varza de Brussels
Reteta Aripioare de pui cu varza de Brussels

Aripioare de pui cu varza de Brussels

Specific romanesc

Ingrediente - Aripioare de pui cu varza de Brussels

12 buc mari(sau 16 mici)aripioare de pui
600 gr varza de Brussels
30 gr.ardei gras alb
30 gr ardei gras rosu
60 gr unt
60 ml ulei
1 lamaie
2 gr. piper
20 gr sare
Mod de preparare - Aripioare de pui cu varza de Brussels
Aripioare de pui cu varza de Brussels

Daca doresti un preparat usor de digerat, recomandat si de putinele calorii pe care le contine, atunci foloseste garnitura perfecta : varza de Brussels pentru aripioarele de pui.
Apreciaza acest preparat si ...mentineti silueta !


Aripioarele de pui le treci prin flacara cu ajutorul unei furculite, le cureti, le speli bine si le tai varful ascutit, astfel incat aripioara sa aiba numai doua componente; condimenteaza- le cu sare si pipper si apoi le asezi intr-o tava de teflon, cu putin ulei si putina apa.
Introdu tava in cuptorul bine incalzit pentru 30 minute, la foc potrivit.In momentul in care aripioarele capata culoarea specifica rumenirii, le poti scoate din cuptor.
De acum ai friptura gata,deci hai sa ne ocupam si de garnitura !
Varza de Brussels o putem procura proaspata sau congelata.
Pe cea congelata nu trebuie sa o mai fierbi, este suficient sa o pui la dezghetat si apoi o asezi direct in tigaie.
Varza de Brussels proaspata, o speli bine sub fet de apa rece, apoi o oparesti intr- un vas cu apa clocotita si putina sare , timp de 6 minute. Scoti varza cu ajutorul spumierei si o lasi la scurs.
Intr-o tigaie de teflon topesti untul, adaugi varza de Brussels, ardeii taiati felii cat mai subtiri, sare si piper.Le calesti cateva minute si le lasi in tigaie pentru racire.
Este momentul in care deasupra legumelor, storci si o jumatate de lamaie.

Servirea:

Acopera cu frunze de salata verde, un platou sau o farfurie si aseaza pe acestea aripioarele una langa cealalta, iar in partea opusa se pune garnitura de varza de Brussels cu ardei.
Termina decorul cu cateva feliute subtiri de lamaie si cateva frunze de verdeata: patrunjel sau marar, ce ai la acel moment prin frigider !
Timp de preparare: 45 minute
Complexitate: medie


Comentarii
Fii primul care adauga un comentariu

Comenteaza
Cod validare
Trimite comentariul
Review
Voteaza reteta:
Rating: 5 / 5
1 vot

Scrie propriul review
horoscopul de azi
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Reteta Aripioare de pui cu varza de Brussels
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z