SiteDeBucate » Preparate din carne de pasare » Aripioare cu masline si ciuperci

Aripioare cu masline si ciuperci

Specific romanesc

Ingrediente - Aripioare cu masline si ciuperci

Pentru 4 portii
12 buc aripioare de pui
200 gr.ciuperci
200 gr.masline
150 gr. ceapa
30 gr morcov
250 gr rosii
50 gr pasta de rosii
100 gr, unt
20 gr faina
150 ml vin alb
60 ml ulei
75 gr. lamaie
2 gr piper
15 gr sare
Mod de preparare - Aripioare cu masline si ciuperci
Aripioare cu masline si ciuperci

Iti propun un preparat, pe cat de usor de realizat pe atat de delicios si aspectuos.Cu siguranta dupa cele 50 de minute necesare pentru prepararea lui, imi vei multumi si te vei mandri in fata prietenilor cu minunatul platou incarcat cu aripioare rumene, ciuperci, masline , felii de lamaie...Ti-am trezit curiozitatea ? Atunci hai la treaba !


Aripioarele de pui le treci prin flacara, le curati bine , le spali cu apa calduta si le pui intr-o tigaie de dimensiune mai mare, alaturi de untul topit si 150 ml apa, la foc mic pentru a le inabusi, circa 15 minute.
Cand sunt gata, scoate aripioarele pe un platou si pune peste untul din tigaie ceapa si morcovii taiate marunt. Dupa 5 minute, pune peste amestec, faina dizolvata in putina apa rece( apa calda formeaza cocoloase), pasta de rosii si inca un litru de apa fiebinte.Astfel, mai fierbi sosul inca 20 minute.
A venit vremea sa adaugi peste sos, aripioarele, ciupercile bine spalate si taiate pe lungime, maslinele oparite deja, rosiile oparie, decojite si taiate in sferturi, sarea si piperul si continui fierberea 15 minute.Spre sfarsitul fierberii se adauga vinul si coditele de patrunjel tocate(poti toca si cateva frunze).
Cartofii ii cureti de coaja, ii tai felii subtiri si ii prajesti in ulei bine incins si cu putina sare.

Servirea:

Poati servi aripioarele pe un platou sau farfurie mare intinsa, pe care ai asternut 2 frunzulite de salata verde rupte in bucati, Asezi roata platoului aripioarele, adaugi sos de ciuperci si masline si decorezi cu felii de lamaie, patrunjel verde si nelipsitii cartofi prajiti.

Sfat:
Serveste acest preparat numai fierbinte!

Timp de preparare: 50 minute
Complexitate: redusa


Comentarii
Fii primul care adauga un comentariu

Comenteaza
Cod validare
Trimite comentariul
Review
Voteaza reteta:
Rating: 3.5 / 5
6 voturi

Scrie propriul review
horoscopul de azi
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Reteta Aripioare cu masline si ciuperci
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z