SiteDeBucate » Pizza & Fast-Food » Chifle

Chifle

Ingrediente - Chifle


500 gr faina
50 gr zahar
10 gr miere
300 gr lapte
20 gr drojdie proaspata
40 gr unt
10 gr sare
Mod de preparare - Chifle
-punem intr-un bol drojdia, zaharul si 150 gr laptele caldutz si lasam 10 min
-dupa 10 min punem intr-un castron faina, sarea, mierea, compozitzia cu drojdie, untul, laptele ramas
-si framantam pana la omogenizare
-acoperim cu folie si lasam 30-40 min la crescut
-impartim aluatul in 6 bucati, le punem in tava tapetata doar cu hartie de copt si le lasam pana la dublarea volumului (40 min)
-ungem cu ou batut
-presaram susan (optional)
-incalzim cuptorul la 200 de grade si coacem 20 min
-Inainte de a le baga la cuptor preparam lichidul cu care ungem chiflele fierbinti.
-Dizolvam o lingurita de amidon de porumb in 300 grame apa rece si dam intr-un clocot.O lasam sa se raceasca.Imediat dupa ce scoatem chiflele din cuptor le ungem cu ajutorul unei pensule cu amidonul care trebuie sa fie caldut.
Timp de preparare: sub 90 minute minute


Comentarii
Fii primul care adauga un comentariu

Comenteaza
Cod validare
Trimite comentariul
Retete similare
Review
Voteaza reteta:
Rating: 0 / 5
0 voturi

Scrie propriul review
horoscopul de azi
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Reteta Chifle
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z