Categoria: Dulciuri si prajituri de casa
Ingrediente
Cantitati pentru aluat: - 1 ou; - 2-3 linguri de smantana; - 200g de faina; - 100g de zahar; - 100g de margarina; - 1 lingurita de bicarbonat stins in otet. Mod de preparare: Din toate ingredientele se face un aluat. Se framanta bine si se aseaza intava unsa. Se tapeteaza toata tava cu aluatul, inclusiv marginile. Cantitati pentru crema: - 500g branza dulce de vaca; - 200g de zahar; - 1 ou intreg; - 3 galbenusuri; - 1 plic de budinca de vanilie; - 1/2 l de lapte.
Mod de preparare: Se amesteca branza, praful de budinca de vanilie, zaharul, oul, galbenusurile si laptele, pana se omogenizeaza. Rezulta o compozitie semilichida ( ca o smantana ), care se toarna peste aluatul din tava. Se coace la foc mic o ora. Cantitati pentru bezea: - 3 albusuri; - 3-4 linguri de zahar; - 1 plic de zahar vanilat.