Arata exempleAscunde exemple

Rating:

Click to rate

min 50 caractere

Exemple

Oferiti argumentele pentru care acesta reteta trebuie neaparat preparata:
  • "Rezultatul este unul remarcabil"
  • "Incredibil de gustoasa si usor de preparat"
  • "Putine ingrediente si rezultatul este uimitor"

Exemple

Oferiti amanuntele pe care le considerati minusuri pentru aceasta reteta:
  • "Timpul de preparare este foarte mare"
  • "Reteta este foarte scumpa din cauza ingredientelor"
  • "Reteta necesita experienta foarte mare pentru preparare"

check
Saratele cu smintina si cascaval
Saratele cu smintina si cascaval
Categoria: Pizza & Fast-Food
Ingrediente
1 kg. faina de patiserie, 250 gr. margarina, 300 gr. untura, 5 linguri de smantina, o lingura sare fina, 20 gr. drojdie, 200 gr. cascaval ras pe razatoarea mica, 3 galbenusuri de ou, 100 ml apa, 50 ml lapte pt. drojdie. Pentru presarat deasupra aluatului gata intins: unul sau doua galbenusuri de ou batute, o lingura cafea filtru, chimen, 100 gr. cascaval rasMod de preparare:Drojdia se pune in putin lapte caldut indulcit, si se lasa la caldura sa creasca cca. 10 minute. Intre timp se cerne faina, se pune pe planseta si se adauga restul ingredientelor fara a le framinta, inclusiv cele 200 gr. de cascaval ras, mai putin apa. Cand a crescut drojdia, se face un cuib in faina si se toarna drojdia dospita, se framinta bine aluatul pina se desprinde de pe mina, daca nu se leaga, se adauga apa la temperatura camerei (bucatariei). Dupa ce s-a framintat bine, se face aluatul sul din care se taie bucati pentru intins. Foaia se intinde pe planseta cam de 3 mm grosime. Daca se fac sub forma de covrigei(cu forma de covrigei), aluatul intins va fi mai mare, iar daca se fac sub forma de betisoare aluatul se intinde sub forma de dreptughi, latimea fiind egala cu lungimea betisoarelor. Inainte de a le taia sau decupa aluatul se unge cu galbenus batut cu cafeaua filtru fara zahar si deasupra se presara chimen sau cascaval dupa gust dupa care se decupeaza formele dorite. Este foarte gustos daca in aluat se pune o lingura-doua de chimen macinat fin (se gaseste in comert), iar deasupra se pune cascavalul ras.Mod de servire Saratelele sub forma de betisoare se pot servi asezate in pahare drepte, in asa fel ca 1/2 sa fie afara din pahar Mod de servire:  
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Retete Culinare - SiteDeBucate.ro
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z