Categoria: Pizza & Fast-Food
Ingrediente
Avem nevoie de aluat facut din 250 grame de faina de tip 55 , 12,5 grame drojdie proaspata, 100 ml apa calduta, o jumatate de lingura de zahar, putina sare, 1-2 linguri de ulei de masline, o lingura mare de smantana grasa. Se framanta un aluat clasic, lasand sa stea in cuib prima data drojdia cu apa si zaharul timp de 15 minute, dupa ce este framantat cu uleiul de masline la sfarsit il lasam la dospit o ora apoi la frigider inca 30 de minute minim ( este secretul unul aluat bun si macerat este bine daca aveti timp sa il lasati si la frigider inainte de a prepara pizza ) Pentru compozitia de pizza avem nevoie de o lingura se sos de rosii pentru baza, ierburi aromate ( la aceasta pizza am folosit cimbru verde si salvie nu busuioc sau oregano ca de obicei ) 3 felii subtiri de jambon crud afumat, o felie mare de jambon, putina mozzarella si cas feliat, cateva ciuperci, o mana de cubulete mici de tzuchinni am pus eu ( alta data puteti pune ardei taiat asa marunt ), cateva rondele de ardei iute, cateva masline ( optional ) un ou, putina sare.